Még csak pár hetesek, de már elbánnak az óriáspókkal

Megosztás

A miskolci székhelyű Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola anyakutyája, Zina tíz apróságot hozott világra szeptember elején. A kölykök már 7 hetesek és nagyon szerencsés helyzetben vannak, hiszen “hivatalból” egész nap játszaniuk kell.

“Mindenféle anyagú és formájú tárgyakat kínálunk nekik játékra, hogy ismerkedjenek velük, például kulcsot is. Ez azért fontos, mert feladatuk lesz a későbbieknek a leesett kulcs feladása vagy megkeresése látássérült gazdájuknak.” – írja közleményében a miskolci szervezet.

Dongó, Darázs és testvéreik sok örömet okoznak a környezetüknek. Törökbálinton van az otthonuk, ahol egy hatalmas kertben töltik a napjuk nagy részét. A közös játék főleg kergetőzésből, birkózásból, fül- és farokhúzogatásból áll a kutyajátékok buzgó használata mellett. A személyiségjegyek ekkor már megmutatkoznak, ki a dominánsabb, ki a visszahúzódóbb. Jellemző az is, hogy aki a legtovább bírja az ébrenlétet, az megpróbálja felkelteni a már alvó testvéreit. Ezúttal a Halloween szereplőivel keltek birokra.

Játék, alvás és evés a napi program

Amikor a kölykök kijátszották magukat és elfáradtak, akkor egymás után kidőlnek és mindenféle lehetetlen testhelyzetben alszanak el.

A kiskutyák nyolchetes koruk után kerülnek kölyöknevelő családokhoz, ahol egyéves korukig nevelkednek. Önkénteseink mellett boldog gyerekkoruk van, és közben megismerkednek a világgal, ebben az időszakban alapítványunk szakemberi nagyon sokat segítenek a kölyöknevelőknek, hogy a kutyák szépen fejlődjenek. Ezután kiképző kollégáinkhoz kerülnek, akik vakvezető kutyákat képeznek belőlük. A következő időszak roppant izgalmas, hiszen megismerkednek látássérült gazdáikkal, elkezdik együtt gyakorolni a közlekedést. Körülbelül 2 éves koruktól együtt fognak élni, segítik őket a mindennapokban és igazi társakká válnak.

Szeptember elején születtek a kölykök és máris milyen nagyra nőttek

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek